SpaceX запустила в космос "мисливця за планетами": з'явилося захоплююче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила в космос "мисливця за планетами": з'явилося захоплююче відео

SpaceX запустила в космос "мисливця за планетами": з'явилося захоплююче відео
Джерело:  online.ua

У четвер, 19 квітня компанія SpaceX провела черговий успішний запуск Falcon 9 з важливим вантажем на борту. На цей раз в космос було відправлено супутник NASA під назвою TESS, який буде здійснювати розвідувальну роль, спрямовану на виявлення нових екзопланет.

Захоплююче відео запуску Falcon 9 з космічним апаратом NASA на борту було опубліковано в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Читайте також: SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників зв'язку: опубліковано видовищне відео

У відкритий космос "мисливець за планетами" NASA відправився з космічного стартового комплексу на мисі Канаверал в штаті Флорида. Через годину після старту космічний апарат успішно вийшов на орбіту.

Космічний апарат TESS проведе в космосі два роки. У його місію входить відстеження і вивчення понад 200 тисяч зірок, біля яких можуть знаходитися подібні до Землі планети.

TESS оснащений чотирма телескопами з високою роздільною здатністю і датчиком для швидкої передачі даних на Землю. У NASA зазначають, що це один з найважливіших елементів апарату, так як до цього жоден супутник не володів подібною унікальною можливістю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск назвав дату першого польоту SpaceX на Марс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?