Суд у справі про держзраду Януковича: екс-глава Генштабу дав важливі свідчення
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд у справі про держзраду Януковича: екс-глава Генштабу дав важливі свідчення

Суд у справі про держзраду Януковича: екс-глава Генштабу дав важливі свідчення
Джерело:  Укрінформ

19 квітня в Оболонському суді Києва відбулося чергове засідання у справі по держзраді колишнього українського президента Віктора Януковича. На ньому дав свідчення екс-глава Генштабу ЗСУ Юрій Ільїн по відеозв'язку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Оприлюднено повний текст звернення Януковича до Путіна про введення військ в Україну

Ільїн розповів, що 26 лютого 2014 року особисто доповідав Януковичу про ситуацію в Криму. Він повідомляв, що на півострові выдбувається масштабне формування загонів з російських військових. Також за словами екс-начальника Генштабу ЗСУ, на той момент і самі кримчани були налаштовані рішуче - вони виступали проти "захоплення" української влади, заявляючи, що не починяться Києву.

Відзначається, що на той момент Янукович вже знаходився на території Росії. Він закликав Ільїна "не допустити кровопролиття".

Пізніше, 1 березня колишній глва Генштабу ЗСУ провів ще одну розмову з Януковичем. Тоді він дізнався про те, що колишній український глава готує звернення Путіну з проханням допомогти у врегулюванні в ситуації на Донбасі, де, так само, як і в Криму, ситуація вийшла з-під контролю через невдоволення місцевих жителів наслідками Майдану.

"Янукович запитав моя думку, як я до цього ставлюся, і попросив, щоб я порадився з якимись помічниками, а я закликав його не поспішати", - розповів на допиті Ільїн.

Нагадаємо, звернення Януковича до Путіна вже 3 березня було оголошено колишнім представником РФ при ООН Віталієм Чуркіним. У ньому містилося прохання Януковича ввести російські збройні сили на Донбас для "відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України". Генпрокуратура України розглядає цей лист як незаперечний доказ держзради Януковича.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Києва зняв арешти з рахунків сина Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?