Скільки днів українці відпочиватимуть на травневі свята
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки днів українці відпочиватимуть на травневі свята

Скільки днів українці відпочиватимуть на травневі свята
Джерело:  online.ua

Травневі свята в 2018 році принесуть українцям кілька додаткових вихідних. На першотравневі свята відпочивати будуть чотири дні з 28 квітня по 1 травня включно, а на Святу Трійцю три дні - з 26 по 28 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний календар вихідних в Україні в 2018 році, складений Мінсоцполітики.

Читайте також: Вихідні в 2018 році: як будуть відпочивати українці на свята

Всього в травні в українців буде 10 вихідних. День міжнародної солідарності трудящих, 1 травня, випадає на вівторок, тому Кабмін прийняв рішення зробити вихідним днем і робочий понеділок, 30 квітня, щоб не переривати "травневі" канікули. Цей день потрібно буде відпрацювати в суботу, 5 травня.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, припадає на середу. У цей день українці будуть відпочивати без відпрацювань.

День Святої Трійці в 2018 році святкуватимуть православні християни 27 травня, в неділю. За традицією, всі свята, що випадають на вихідні дні, переносяться на понеділок, що дозволить українцям відпочивати три дні поспіль в кінці місяця.

Слід зазначити, що раніше і 2 травня також було офіційним вихідним днем в Україні. У минулому році депутати виключили цей день з переліку офіційних вихідних.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін затвердив перенесення робочих днів у 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?