Росія висунула ультиматум Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія висунула ультиматум Україні

Росія висунула ультиматум Україні
Джерело:  mid.ru

МЗС Росії повідомило про жорсткі дії у відповідь, якщо українські прикордонники не дозволять членам екіпажу затриманого риболовецького судна "Норд", виїхати до Росії.

Про це заявили в російському МЗС, передає ONLINE.UA.

"Обурені цинічним свавіллям, створюваним київським режимом щодо простих моряків. Насильницький примус до українського громадянства і неможливість вільно покинути Україну грубо порушує основоположні права людини, суперечить цивілізованим нормам міжнародних відносин", – заявили в МЗС Росії.

Читайте також: Бойовики знову зірвали заплановане розведення сил на Донбасі

Російське дипломатичне відомство повідомило, що у випадку подальшого затримання російських громадян, вони почнуть застосовувати дії у відповідь. "Вимагаємо припинити знущатися над російськими громадянами і дати їм можливість, нарешті, безперешкодно повернутися додому, до своїх родин. Наше терпіння не безмежне. Ми залишаємо за собою право на жорсткі дії у відповідь", - підкреслили у МЗС РФ.

Нагадаємо, 25 березня корабель морської охорони Держприкордонслужби в частині українських вод Азовського моря затримав риболовецьке судно під прапором РФ, на борту якого перебувало 10 осіб.

У ході перевірки було встановлено, що судно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим. А члени команди порушили порядок виїзду з окупованої території України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лавров виступив з новою гучною заявою по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?