США створює власну гіперзвукову ракету за мільярд доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

США створює власну гіперзвукову ракету за мільярд доларів

США створює власну гіперзвукову ракету за мільярд доларів

ВПС США уклали з компанією Lockheed Martin контракт на виробництво і поставку прототипу гіперзвукової крилатої ракети, виділивши на це 928 мільйонів доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Договір з компанією-виробником озброєння Lockheed Martin передбачає створення гіперзвукового зброї дальнього радіусу дії. Програма, яка має офіційну назву Hypersonic Conventional Strike Weapon, обійдеться Пентагону приблизно у $928 млн.

Читайте також: Десятки постраждалих в залізничній аварії на вокзалі Зальцбурга

За словами речниці ВПС США Енн Стефанек, проект з виробництва ракет подібного типу є однією з двох програм щодо створення гіперзвукової зброї. Друга програма носить назву Air Launched Rapid Response Weapon і вимагає фінансування у розмірі $258.

Створюючи такі ракети, Сполучені Штати хочуть наздогнати Китай і Росію, які досягли чималого прогресу в їх розробці. Представник Пентагону стверджує, що Пекін вже вибудував "досить зрілу систему" для гіперзвукової ракети з радіусом дії на кілька тисяч кілометрів.

У США це викликало занепокоєння, бо нинішня система протиповітряної оборони не може визначити наближення подібної ракети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп знайшов заміну своїм військовим в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?