Порошенко хоче пересунути кордон з ЄС до Львова
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко хоче пересунути кордон з ЄС до Львова

Порошенко хоче пересунути кордон з ЄС до Львова
Джерело:  online.ua

В п'ятницю, 20 квітня, президент Петро Порошенко в ході робочого візиту до Львівської області анонсував обговорення питання побудови вузької залізничної колії з Європи до Львова.

Про це повідомляє прес-служба голови держави в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Маю дуже важливе повідомлення для Львова. Ми з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та керівництвом "Укрзалізниці" маємо намір обговорити ініціативу щодо пересунення кордону в плані залізниці з ЄС до Львова. Таким чином ми привеземо Європу до Львова. Це можемо зробити, якщо буде опрацьовано проекти побудови вузької колії до Львова", - повідомив президент.

На переконання Порошенка, подібний крок полегшить життя усім туристам та зробить ситуацію з вантажоперевезеннями кращою.

Наразі тривають консультації щодо продовження вузькоколійної залізничної колії до міста Львова. Зараз вона закінчується на станції Мостиська-2, що на кордоні України та Польщі. Там працює система автоматичного розширення-звуження колісних пар SUW 2000.

Як повідомляв ONLINE.UA, В Україні значно подорожчають квитки на потяги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?