Єлизавета II підібрала собі наступника
Категорія
Світ
Дата публікації

Єлизавета II підібрала собі наступника

Єлизавета II підібрала собі наступника
Джерело:  independent.co.uk

Сьогодні, 20 квітня, стало відомо, що наступником Єлизавети II на посту глави Співдружності націй займе її син принц Чарльз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Кандидатуру Чарльза запропонувала сама королева, і її підтримали лідери країн Співдружності під час саміту у Віндзорському замку.

"Я щиро бажаю, щоб Співдружність і надалі забезпечувала стабільність і спадкоємність майбутнім поколінням і одного разу прийняло рішення, що принц Уельський повинен взяти на себе виконання тієї важливої роботи, яку почав мій батько в 1949 році", - заявила Єлизавета II на відкритті саміту в Лондоні.

Публічну заяву Єлизавети напередодні її 92-го дня народження багато хто вважає безпрецедентним кроком, який покладе кінець багаторічні спекуляції на тему того, хто стане головою Співдружності.

Як зазначається, кандидатуру Чарльза підтримав покидаючий пост голова співдружності, прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат і багато інших присутніх.

Співдружність націй зараз об'єднує 53 незалежні країни, колишні колоній і протекторати Великобританії. У неї входять Канада, Австралія, Індія, Нова Зеландія, Мозамбік, Намібія та багато інших держав. Єлизавета II була його головою з 1952 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Названо найкрасивішого члена королівської родини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?