ЧС-2018 у Росії: європарламентарі оголосили бойкот
Категорія
Світ
Дата публікації

ЧС-2018 у Росії: європарламентарі оголосили бойкот

ЧС-2018 у Росії: європарламентарі оголосили бойкот

В п'ятницю, 20 квітня, було оприлюднено звернення 60 членів Європейського парламенту з закликом до політичного бойкоту цьогорічного Чемпіонату світу з футболу в Росії країнами-членами ЄС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Вони вважають, що через нинішній антизахідний курс Росії, країнам-членам ЄС разом з Великобританією та Ісландією варто бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

Євродепутати заявляють, що до подібного кроку підштовхують дії самої РФ, такі як отруєння екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля з донькою, які вони назвали "знущанням" над європейським цінностями.

Різкої критики підверглись і підтримка Кремлем сирійського правителя Башара Асада, і "брутальне військове вторгнення" в Україну, і постійні хакерські атаки та втручання у вибори.

Європарламентарі, що поставили підписи під зверненням, представляють п'ять фракцій Європарламенту та 16 держав. Вони вирішили взяти приклад з Великобританії та Ісландії, щоб не "посилювати авторитарний та антизахідний курс російського президента".

Автори звернення звертають увагу і на поганий стан справ із захистом прав та свобод у Росії, а також порушення свободи слова.

Ініціаторкою звернення стала представниця фракції Зелених Ребекка Гармс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європа готує бойкот ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?