Кім Чен Ин прийняв історичне рішення по ядерним випробуванням
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин прийняв історичне рішення по ядерним випробуванням

Кім Чен Ин прийняв історичне рішення по ядерним випробуванням
Джерело:  CNN

Глава КНДР Кім Чен Ин прийняв рішення припинити ядерні випробування. Він розпорядився з 21 квітня закрити полігон, де раніше проводилися випробування ядерної зброї і міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це повідомили північнокорейські державні ЗМІ, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Читайте також: На бронепоїзді: Кім Чен Ин таємно відвідав Китай

Відзначається, що Кім Чен Ин заморозив ядерні випробування в Північній Кореї на невизначений термін. Він прокоментував своє рішення тим, що в КНДР вже повністю завершилася наукова робота по створенню ядерних боєголовок і ракет.

Про своє історичне рішення Кім Чен Ин повідомив на пленарному засіданні ЦК Трудової партії Північної Кореї. Після його виступу також було прийнято рішення активизувати "тісні контакти КНДР з сусідніми державами і міжнародним співтовариством".

США і Південна Корея вже привітали рішення Кім Чен Ина заморозити ядерні випробування. Влада цих країн рада, що глава Північної Кореї вирішив відкрити нову главу для своєї країни, яка буде зосереджена на поліпшенні національній економіці КНДР.

"Північна Корея погодилася заморозити ядерні випробування і закрити великий полігон. Це дуже хороші новини для Північної Кореї і світу, великий прогрес! Чекаю нашого саміту",- відреагував президент США Дональд Трамп на рішення Кім Чен Ина.

Слід зазначити, що Північна Корея зважилася заморозити усі ядерні випробування незадовго до запланованої зустрічі глави КНДР з президентом Південної Кореї, а також перед історичною зустріччю Кім Чен Ина з Дональдом Трампом, яка стане першими в історії особистими переговорами чинного президента США з лідером КНДР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин потрапив до рейтингу найвпливовіших людей за версією Time.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?