"Нафтогаз" назвав умови для розриву контрактів з "Газпромом"
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" назвав умови для розриву контрактів з "Газпромом"

"Нафтогаз" назвав умови для розриву контрактів з "Газпромом"
Джерело:  online.ua

Контракти російського "Газпрому" на поставку і транзит газу через Україну можуть бути розірвані тільки за згодою обох сторін або за рішенням арбітражу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нафтогазу.

Читайте також: Мільярдні збитки: названі втрати України від припинення транзиту російського газу

В української газової компанії підтвердили, що "Газпром" дійсно передав до Стокгольмського арбітражу всі необхідні документи для розірвання контрактів з "Нафтогазом". Але відправка цих документів не припиняє дію договорів до 2019 року.

"До речі, оскарження арбітражних рішень не зупиняє їх дію. Газпром все так же повинен нам 2,56 млрд доларів + відсотки", - йдеться в повідомленні Нафтогазу.

Слід зазначити, що Стокгольмський арбітраж може кілька років розглядати позов "Газпрому". По минулому арбітражному виробництву між російським газовим монополістом і українським "Нафтогазом" від 2014 року рішення було прийнято тільки в 2017 і 2018 роках.

Тим часом Міністерство юстиції України вже почало перші боргові стягнення з "Газпрому", незважаючи на те, що російська компанія не визнає борг і відмовляється його виплачувати. На сьогоднішній день в Україні стягнуто близько 100 млн гривень "газпромовських" грошей, які були спрямовані до бюджету країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії назвали умову для виплати боргу України по газовій справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?