Переговори щодо введення миротворців на Донбас: в Москві висунули нові умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо введення миротворців на Донбас: в Москві висунули нові умови

Переговори щодо введення миротворців на Донбас: в Москві висунули нові умови
Джерело:  online.ua

Москва продовжить переговори щодо введення миротворців на Донбас після того, як спецпредставник Держдепу США Курт Волкер змінить свою "мегафонну дипломатію". У Кремлі чекають, що США внесуть правки в пропозиції по розгортанню миротворчої місії ООН на сході України.

Про це заявив наближений до помічника президента РФ Владислава Суркова російський політолог Олексій Чеснаков в інтерв'ю російським ЗМІ, передає ONLINE.UA.

Чеснаков підкреслив, що Москва взяла паузу в переговорах щодо введення миротворців на Донбас і через прийнятий в Україні закон про реінтеграцію. У Кремлі шкодують, що США підтримали цей закон, який, на думку російської влади, погіршує можливості врегулювання конфлікту на сході України.

Політолог додав, що Москва чекає від Волкера зміни позиції по Донбасу, яка ускладнює переговори щодо мирного врегулювання конфлікту. Також російська влада хоче подивитися, яку позицію в цьому питанні займе новий глава Держдепу США Майк Помпео.

"Заява Волкера про те, що "ЛНР" і "ДНР" створені для підтримки конфлікту і повинні бути ліквідовані, дуже ускладнила консультації по мандату місії ООН і, можливо, стала головною причиною перенесення зустрічі з Сурковим на невизначений термін", - вважає Чеснаков.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Москві назвали головну умову для введення миротворців ООН на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?