У СІЗО Криму моторошною смертю загинули чотири українці
Категорія
Події
Дата публікації

У СІЗО Криму моторошною смертю загинули чотири українці

У СІЗО Криму моторошною смертю загинули чотири українці
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму в СІЗО Сімферополя відбулося чотири смерті українців, загиблих неприродною смертю. В Україні б'ють на сполох з приводу того, що відбувається в кримській в'язниці, та вимагають від окупантів розслідувати трагедію.

Відповідне звернення до російського омбудсмена опублікувала на офіційному сайті Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, повідомляє ONLINE.UA.

У зверненні йдеться про те, що тільки з початку квітня в СІЗО Сімферополя неприродною смертю загинули четверо українських в'язнів, двоє з яких - кримські татари. Зокрема, 6 квітня в камері ізолятора були виявлені повішеними 69-річний Сервер Білялов і 46-річний Олег Гончаров, 12 квітня - 23-річний Дмитро Шапошников, а 13 числа поточного місяця - 39-річний Іслам Іскера, якого знайшли в камері для знову прибулих з перерізаним горлом.

В окупованому Криму моторошні смерті українців в СІЗО назвали суїцидами. В офіційному повідомленні ФСВП зазначено, що трьом українців, яких виявили повішеними в камерах, була навіть надана реанімаційна допомога, але врятувати їх не вдалося. Що стосується четвертого затриманого, то, за даними російського відомства, він сам завдав собі рану на шиї, але був своєчасно доставлений в лікарню.

В "Кримській правозахисній групі" вважають версію Росії про самогубства українських в'язнів у СІЗО Сімферополя малопереконливою. Правозахисники наполягають на ретельному розслідуванні загибелі українців і кримських татар у слідчому ізоляторі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український активіст Володимир Балух піддається жорстким знущанням в кримському СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?