На підприємстві Міноборони України затримали російського шпигуна: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

На підприємстві Міноборони України затримали російського шпигуна: з'явилися подробиці

На підприємстві Міноборони України затримали російського шпигуна: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

СБУ викрила чергового російського шпигуна, який працював на одному із стратегічних підприємств Міноборони України. Він був завербований російськими спецслужбами в 2017 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Відзначається, що російський шпигун за грошову винагороду передавав російським кураторам важливі дані з обмеженим доступом у сфері оборони нашої держави. Зокрема, російську військову розвідку цікавила інформація щодо виконання Україною державних оборонних замовлень і розробки новітніх систем виявлення безпілотних літальних аапаратов, які використовуються в зоні АТО.

Російський шпигун був затриманий СБУ на робочому місці. При ньому були виявлені російські документи та гроші. В ході допиту виявилося, що вже давно затриманий отримав посвідку на проживання в Росії і навіть переоформив військову пенсію для отримання її на території РФ.

Одним з останніх завдань російської розвідки для "агента" було придбання безпілотника українського виробництва, який повинен був бути переданий бойовикам на окупований Донбас. Після цього російський шпигун повинен був виїхати в РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кабміні затримали російського шпигуна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?