"Золота Дзиґа 2018": названі переможці української кінопремії
Категорія
Культура
Дата публікації

"Золота Дзиґа 2018": названі переможці української кінопремії

"Золота Дзиґа 2018": названі переможці української кінопремії
Джерело:  online.ua

У Києві відбулася урочиста церемонія вручення престижної національної кінопремії "Золота Дзиґа". У 2018 році її головний приз дістався картині "Киборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва.

Про це повідомляє ONLINE.UA с посиланням на пресс-службу премії.

Картина "Киборги" боролася за перемогу в головній номінації Золотої Дзиґи ще з чотирма українськими фільмами - "Припутні" Аркадія Непиталюк, "Рівень чорного" Валентина Васяновича, "Стрімголов" Марини Степанської і "DZIDZIO Контрабас" Олега Борщевського. Переможцем двухетапного голосування, в якому брали участь члени Української Кіноакадемії, стали "Киборги".

У номінації "Кращий актор" за підсумками голосування став В'ячеслав Довженко, який отримав престижну премію за роль в "Кіборгах". Кращою актрисою на Золотий Дзіґі у 2018 році стала Даша Плахтій, яка виконала головну роль в картині "Стрімголов".

У номінації "Вибір глядача" на українській кінопремії переміг фільм "Dzidzio Контрабас". За внесок в розвиток українського кіно нагороджений режисер В'ячеслав Криштофович.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто отримав Оскар у 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?