Візит Клімкіна в США: Вашингтон закликав Київ виконати умови МВФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Клімкіна в США: Вашингтон закликав Київ виконати умови МВФ

Візит Клімкіна в США: Вашингтон закликав Київ виконати умови МВФ
Джерело:  online.ua

Держдеп США закликав Київ підняти ціни на газ і прийняти закон про антикорупційний суд, як того вимагає МВФ.

Про це заявила спікер Держдепу США Хізер Нойерт, коментуючи зустріч глави МЗС України Павла Клімкіна та в.о. держсекретаря США Джона Саллівана в Вашингтоні, передає ONLINE.UA.

Про підсумки зустрічі Клімкіна та Саллівана Нойерт написала в соцмережі. Вона підкреслила, що в першу чергу США підтвердили свою підтримку України, яка зараз стоїть перед обличчям російської агресії. При цьому Вашингтон нагадав Києву про вимоги МВФ, без яких неможливо виділення нового траншу Україні.

Йдеться про підвищення ціни на газ для населення, а також про прийняття законодавства про створення незалежного антикорупційного суду в Україні.

В завершення переговорів Клімкіна та Саллівана сторони зробили спільне звернення до Росії. Вони закликали Москву припинити окупацію Криму і виконати свої обов'язки по Мінським угодам на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МВФ наполягає на підвищенні цін на газ в Україні, але Кабмін відмовився від цих вимог до червня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?