Автокефалія УПЦ: Московський патріархат радіє через відповідь Вселенського Патріархату
Категорія
Україна
Дата публікації

Автокефалія УПЦ: Московський патріархат радіє через відповідь Вселенського Патріархату

Автокефалія УПЦ: Московський патріархат радіє через відповідь Вселенського Патріархату
Джерело:  online.ua

У Московському патріархаті порадувались заяві, що питання про автокефалію української церкви буде обговорюватися і погоджуватися з іншими православними церквами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку представника УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича у Facebook.

Представника УПЦ МП задовольнила відповідь Вселенського Патріархату про початок розгляду питання надання українським церквам автокефалії. Він звернув увагу на два пункти заяви, які вказують на те, що віряни можуть бути спокійними.

"Залишаючи за дужками питання про те, кому цю автокефалію надавати та інші моменти, хотів би звернути увагу на ДВА МОМЕНТИ в тексті заяви: 1. Вселенський Патріарх несе відповідальність за всеправославну єдність; у зв'язку з чим вирішив 2. мати близьке спілкування з іншими Православними Церквами з метою повідомлення і погодження (з ними цього питання)", - заявив Данилевич.

Нагадаємо, 17 квітня Петро Порошенко в ході зустрічі з главами парламентських фракцій заявив, що має намір звернутися до архієпископа Константинополя з закликом видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Верховна Рада прийняла важливе рішення про об'єднання української церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?