«Після арешту вілли Льовочкіна на мене завели справу, але я не з лякливих!», - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Після арешту вілли Льовочкіна на мене завели справу, але я не з лякливих!», - Рабінович

«Після арешту вілли Льовочкіна на мене завели справу, але я не з лякливих!», - Рабінович
Джерело:  rbc.ua

Думку про те, що українські антикорупційні органи не борються з корупцією, а й заважають робити це іншим, висловив народний депутат України, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє « РБК-Україна », передає ONLINE.UA.

«Антикорупційні органи в Україні не тільки не працюють, вони заважають тим, хто власними силами намагається боротися з продажністю чиновників. Саме тому в понеділок я подаю до суду на НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції, - ред.)», - підкреслив політик.

За його словами, однією з головних причин української корупції є безкарність.

«Хабарники вивозять вкрадені у нас гроші за кордон і впевнені в тому, що їх яхти і замки ніхто там не зачепить. Наявність запасного аеродрому надає їм впевненості, тому вони крадуть все нахабніше. Щоб це зупинити, я звернувся до французького суду з вимогою заарештувати віллу нардепа від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна, куплену ним за 40 млн євро - і домігся успіху. Далі українській державі потрібно було заплатити один відсоток від вартості маєтку для того, щоб потім кошти за віллу Льовочкіна передали Україні. Я звернувся до всіх правоохоронних органів України, щоб вони продовжили і довели до кінця розпочату мною розслідування і передали кошти, але будь-яких дій не послідувало, і Льовочкін мав всі шанси знову отримати віллу в своє користування. Мені довелося особисто заплатити 382 490 евро, для того щоб Франція не повернула Льовочкіну маєток, яке він придбав за вкрадені в українців гроші», - заявив нардеп.

«Я повинен був це зробити, щоб раз і назавжди казнокради зрозуміли, що у них більше немає запасного аеродрому, їх будинки за кордоном будуть заморожені, відібрані і передані українцям!» - підкреслив парламентарій.

Він також заявив, що на днях НАЗК відкрило справу проти нього нібито через неправильне оформлення в декларації про доходи ділянки землі і частки володіння телеканалом.

«Такого нахабства і підлості я не очікував навіть від нашої влади, адже мова йде якраз про те земельній ділянці, який я продав, задекларувавши це, щоб внести потрібну суму за арешт вілли Льовочкіна! Нечувано, щоб людину, яка своїми силами і засобами бореться з корупцією, притягували до відповідальності! Тим більше, що екс-глава НАЗК Наталія Корчак вже проводила перевірку і по земельній ділянці, і по телеканалу півроку тому. Тоді мені не було висунуто будь-які претензії. Більш того, я знову подав документи, в яких сказано, що депутати від «Опозиційного блоку» Бойко і Льовочкін витратили на перельоти по 140 млн гривень кожен і не відобразили це в своїх деклараціях », - зазначив політик.

«Я їх не боюся, а подаю в суд на главу НАЗК за те, що він перешкоджає народному депутату, і доведу свою правоту. Ніхто в українській політиці не віддавав своє, щоб принести користь своїй країні. Ми переможемо на виборах і повернемо вкрадене у українців з-за кордону!» - підсумував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?