П'ятий транш МВФ може стати останнім для України
Категорія
Україна
Дата публікації

П'ятий транш МВФ може стати останнім для України

П'ятий транш МВФ може стати останнім для України
Джерело:  online.ua

П'ятий транш кредиту МВФ на суму $1,9 млрд, який Міністерство фінансів розраховує отримати в травні-червні цього року, може стати останнім для України до 2020 року.

Про це йдеться в звіті міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings, передає ONLINE.UA.

"Програма розширеного фінансування МВФ завершиться в березні 2019 року, і ми не очікуємо якихось додаткових перерахувань в рамках цієї програми понад підтримки, передбаченої у четвертому звіті МВФ. Беручи до уваги графік проведення виборів, ми не прогнозуємо надання підтримки після завершення програми розширеного фінансування МВФ, у період до 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Агентство заявило, що після проведення виборів процес формування коаліції, скоріше за все, буде ускладненим, що може призвести до відкладення переговорів про нове фінансування від МВФ.

Україна і Міжнародний валютний фонд у 2015 році підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми EFF. Всього ця програма передбачає отримання Україною $17 млрд. Перший транш у $5 млрд був наданий одразу. Другий на $1,7 млрд був отриманий з затримкою, після чого виникла довга пауза в зв'язку з невиконанням ряду умов і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну переговори поновилися, але Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - у квітні 2017 року. Наступний транш складе близько $1,9 млрд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вашингтон закликав Київ виконати умови МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?