"Велика сімка" готова посилити тиск на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

"Велика сімка" готова посилити тиск на Росію

"Велика сімка" готова посилити тиск на Росію

Глави МЗС "великої сімки" провели зустріч в Торонто, на якій обговорили подальші кроки по Росії. За підсумками переговорів вони заявили, що готові посилити тиск на Москву шляхом введення нових санкцій.

Про це йдеться в спільному комюніке міністрів закордонних справ G7, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

У документі G7 зазначено, що діючі санкції проти Росії, які нерозривно пов'язані з виконанням Росією Мінських угод по Донбасу, можуть бути розширені, якщо того вимагатимуть дії Кремля. Також в заяві глави МЗС "великої сімки" різко критикують РФ за підрив і втручання в демократію інших країн, за що Москві не уникнути наслідків.

У свою чергу в.о. держсекретаря США Джон Салліван підкреслив, що сьогодні поведінка Росії неприйнятна. Він згадав ситуацію в Україні, Криму, Грузії, Молдові та Великій Британії, де був отруєний колишній російський шпигун Сергій Скрипаль. При цьому Салліван зазначив, що "велика сімка" буде продовжувати шукати шляхи для налагодження діалогу з Москвою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина закликала весь світ посилити тиск на Росію, щоб змусити Путіна змінити політичний курс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?