Корупційний скандал в ПАРЄ: з'явилися шокуючі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Корупційний скандал в ПАРЄ: з'явилися шокуючі подробиці

Корупційний скандал в ПАРЄ: з'явилися шокуючі подробиці

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи розповіли про способи підкупу депутатів - не обійшлося без чорної ікри та повій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Європейська правда".

Генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький зізнався, що отримував цілі коробки ікри з Азербайджану. За його словами, було важко відмовитися від подібних подарунків. Після сесії асамблеї співробітники влаштовували ікорні сніданки.

Депутатів намагалися підкупити і більш традиційними подарунками: квиток на переліт бізнес-класом, тиждень у п'ятизірковому готелі, квитки кінне шоу. Серед подарунків були і дорогі килими.

Депутатка Доріс Фіала зі Швейцарії визнала, що під час робочого візиту до Азербайджану отримала золотий ланцюг з алмазами, але потім повернула його азербайджанській делегації в ПАРЄ.

Були і ті, кому у подарунок пропонувалась ніч з повією. Йов Крахтен, який працював над доповіддю про обмеження діяльності НУО в Європі, заявив, що до нього зверталися азербайджанські лобісти, які розповіли, які в їх країні чудові чорна ікра та дівчата. Від таких подарунків він відмовився.

Інші свідки також згадували про пропозиції з сексуальним підтекстом. Дік Марті розповів, як під час офіційного візиту до Баку, вночі у двері його номера постукали дві ледь одягнуті дівчини із шампанським, яким він не відкрив.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через корупційний скандал в ПАРЄ, у асамблеї готують термінову резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?