У США назвали умови для пом'якшення санкцій проти "друзів" Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У США назвали умови для пом'якшення санкцій проти "друзів" Путіна

У США назвали умови для пом'якшення санкцій проти "друзів" Путіна
Джерело:  online.ua

Вашингтон готовий послабити санкції проти російської компанії "Русал", яка є одною з найбільших виробників алюмінію, якщо її глава Олег Дерипаска відмовиться від контролю на ній.

Про це йдеться в роз'ясненнях Управління з контролю над іноземними активами Мінфіну США (OFAC) щодо антиросійських санкцій, передає ONLINE.UA.

У документі йдеться про те, що правила OFAC передбачають можливість виключення компаній з санкційних списків в разі зміни обставин до їх введення. У випадку з "Русалом", компанія може бути виведена з-під санкцій, якщо Дерипаска продасть контрольний пакет акцій, та тим самим відмовиться від контролю над компанією.

У раз'ясненнях також зазначено, що американським юридичним і фізичним особам продовжили терміни для участі в угодах з компанією "Русал" і її дочірніми компаніями до 23 жовтня 2018 року. Раніше їм пропонувалося завершити всі операції до 5 червня.

Як повідомляв ONLINE.UA, після введення нових санкцій проти Росії акції компанії Дерипаски впали до історичного мінімуму, в зв'язку з чим олігарх зазнав багатомільярдних втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?