В Україні планують змінити правила прописки
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують змінити правила прописки

В Україні планують змінити правила прописки
Джерело:  online.ua

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України презентувало проект закону, яким пропонується скасувати обов’язковий штамп у паспорті, що засвідчує прописку.

Про це повідомляє прес-служба міністерства, передає ONLINE.UA.

Завдяки подібному нововведенню, українцям не доведеться показувати штамп у паспорті, або ж носити з собою документи, вказуючі на прописку. Всі дані міститимуться в єдиному державному електронному реєстрі.

Новим законопроектом також пропонується спростити процес отримання прописки. У Мінекономіки планують відмовитись від довідок з ЖКХ або інших служб, які підтверджують проживання людини за певною адресою.

Для реєстрації місця проживання буде достатньо лише подати 1 документ – декларацію (наразі необхідні 4-5 документів та присутність в органі реєстрації). Зробити це буде можливо в режимі онлайн. В МЕРТ обіцяють, що з ухваленням закону перереєструватись можна буде протягом доби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В Україні заборонили видачу внутрішніх паспортів старого зразка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?