Україна оголосила Росії річкову блокаду
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оголосила Росії річкову блокаду

Україна оголосила Росії річкову блокаду
Джерело:  online.ua

Міністерство інфраструктури України виступило з пропозицією закрити для російських судів вхід у внутрішні води країни.

Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на заяву заступника глави відомства Юрія Лавренюка, передає ONLINE.UA.

"Міністерство інфраструктури України звернеться до РНБО щодо заборони входу російських суден у внутрішні водні шляхи України через високого рівня терористичної загрози", - підкреслив він.

За його словами, на річках України знаходяться об'єкти критичної інфраструктури, тому російські судна просто не можуть бути там розташовані. Також Лавренюк заявив, що в МЗС вже передані матеріали про несанкціоновані заходи в закриті порти Криму.

"Нам необхідно максимально посилити заходи щодо виявлення несанкціонованих судозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності. Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнами-прапорами та судновласників, із подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників", - заявив заступник Міністра.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше В Азовському морі затримали судно під прапором Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?