Медики провели першу в світі унікальну операцію з пересадки статевих органів
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики провели першу в світі унікальну операцію з пересадки статевих органів

Медики провели першу в світі унікальну операцію з пересадки статевих органів
Джерело:  Associated Press

Американські медики з Медичної школи Університету Джона Хопкінса провели першу в світі операцію з повної пересадки статевих органів. Вони успішно трансплантували військовому, який отримав травми в області геніталій в Афганістані, не тільки пеніс, а й мошонку, повернувши йому шанс на повноцінне життя.

Про успішну операцію з повної пересадки статевого органу повідомив професор Ендрю Лі, який керував операцією, передає ONLINE.UA з посиланням на АР.

Унікальна операція тривала 14 годин. У ній взяли участь 9 пластичних хірургів і два уролога. Дітородний орган, який пересадили пацієнтові, був узятий від загиблого донора.

Медики повідомили, що операція пройшла успішно. Їх пацієнт вже йде на поправку. Лікарі сподіваються, що вже найближчим часом у нього поновляться сечостатева і еректильна функції.

Пацієнт, якому провели повну пересадку статевого органу, розповів, що після втрати геніталій під час вибуху в Афганістані не уявляв своє подальше життя. Він безмірно вдячний медикам за їхню допомогу.

Слід зауважити, що ця операція стала першою в світі повною трансплантацією статевих органів. Раніше дві подібні успішні операції були проведені в Південній Африці і в штаті США Массачусетс, але в тих пересадках був тільки пеніс, без оточуючих тканин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики за допомогою 3D-принтера врятували чоловіка від раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?