Угорщина знову виступила з гучними звинуваченнями на адресу України
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина знову виступила з гучними звинуваченнями на адресу України

Угорщина знову виступила з гучними звинуваченнями на адресу України

Влада Угорщини знову звинуватили Україну в порушенні прав нацменшин. Вона обурена наміром української влади ввести санкції проти українців з подвійним громадянством.

З такою заявою виступив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Сийярто різко розкритикував пропозицію Петра Порошенка позбавляти громадянства тих українців, які отримали громадянство іншої країни. Він обурений тим, що Україна, яка має намір вступити в НАТО, хоче обмежувати права людей, які є громадянами іншої країни-члена Альянсу.

"Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України",- підкреслив Сійятро.

Нагадаємо, законопроект про позбавлення громадянства українців, який запропонував Порошенко, передбачає позбавлення українського громадянства осіб за участь у виборах інших країн або за використання іноземного паспорта в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Угорщина висунула Україні новий жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?