Репортери без кордонів: Україна піднялася у світовому рейтингу свободи слова
Категорія
Україна
Дата публікації

Репортери без кордонів: Україна піднялася у світовому рейтингу свободи слова

Репортери без кордонів: Україна піднялася у світовому рейтингу свободи слова

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" склала новий світовий рейтинг свободи слова. Україна в 2018 році поліпшила в ньому свою позицію, зайнявши 101 місце з 180 країн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

У 2018 році індекс свободи ЗМІ України склав 31,16 балів зі 100. Цей показник розраховується на основі цілого ряду параметрів - експерти оцінюють умови роботи журналістів в країні, самоцензуру, правовий захист, різноманітність і незалежність медіа.

Останнє місце в рейтингу свободи слова посідає Північна Корея, а найнебезпечнішою країною для роботи журналістів названа Сирія, де тільки в 2017 році вбили 13 журналістів за їхню професійну діяльність.

Лідером рейтингу свободи слова стала Норвегія. Друге місце зайняла Швеція. За ними йдуть Нідерланди, Фінляндія, Швейцарія, Бельгія, Нова Зеландія, Данія і Коста-Ріка.

Значно погіршили свої показники в рейтингу багато країн Європи. Зокрема, Мальта опустилася на 18 позицій і посіла 65-е місце, Чехія - 34 місце, хоча в минулому році була на 23-му. США в рейтингу свободи слова у 2018 році опустилися на 2 позиції і зайняли 45-е місце. В "Репортерах без кордонів" підкреслили, що ця країна вже другий рік стрімко опускається в рейтингу після того, як до влади прийшов Дональд Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна піднялася у світовому рейтингу кращих країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?