Україна-Грузія-НАТО: українські поліцейські діляться досвідом на семінарі з кібербезпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна-Грузія-НАТО: українські поліцейські діляться досвідом на семінарі з кібербезпеки

Україна-Грузія-НАТО: українські поліцейські діляться досвідом на семінарі з кібербезпеки
Джерело:  online.ua

У Батумі проходить друга міжнародна конференція "Україна - Грузія - НАТО", в якій бере участь заступник начальника Департаменту кіберполіції України Віталій Чубаєвський. Захід спрямований на обговорення створення дієвої системи кібербезпеки за стандартами НАТО.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

В ході семінару Чубаєвський представив іноземним партнерам сучасні методи роботи українських правоохоронців з протидії кіберзагрозам. Він зазначив, що сьогодні в Україні введена система технологічних рішень, яка відповідає стандартам НАТО. З її допомогою правоохоронці забезпечують кіберзахист державних інформаційних ресурсів і автоматизованих систем від хакерських атак.

Також представник Департаменту кіберполіції анонсував, що в процесі реформування правоохороної системи в Україні в сфері кібербезпеки також заплановано ряд змін. На базі Департаменту планують створити "мозковий центр" для обробки великого потоку інформації, який буде виявляти зв'язки між хакерськими атаками і попереджати можливі кіберзагрози в майбутньому.

"Для України стратегічне партнерство з НАТО є невід'ємною складовою євроінтеграційного курсу. Саме така взаємодія доповнює процес реформування правоохоронних органів країни в рамках співпраці нашої держави та країн Європейського Союзу", - додав Чубаєвський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кіберполіція України попередила про вірусні додатки в Google Chrome.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?