Вбивство Кім Валль: суд виніс вирок датському винахіднику, який вбив і розчленив журналістку
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство Кім Валль: суд виніс вирок датському винахіднику, який вбив і розчленив журналістку

Вбивство Кім Валль: суд виніс вирок датському винахіднику, який вбив і розчленив журналістку
Джерело:  Reuters

Міський суд Копенгагена виніс вирок винахіднику Петеру Мадсену, який у серпні 2017 року на власному підводному човні жорстоко вбив і розчленив журналістку Кім Валль.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Суд визнав Мадсена винним і засудив до довічного ув'язнення.

Суддя Анетт Буркьо, головуюча на процесі, заявила, що суд прийшов до висновку, що Валль вбили. Мадсен не надав ніякого "заслуговуючого на довіру" пояснення.

Винахідник заперечував свою причетність до вбивства, як і будь-яке сексуальне насильство до жінки, однак зізнався в розчленуванні трупа.

За його словами, Кім Валль померла через скупчення отруйних вихлопних газів. Сам він під їх впливом впав в психотичний стан і вирішив позбутися тіла: розчленував труп, кілька разів проштрикнув його викруткою, в тому числі статеві органи, а потім викинув у море.

Нагадаємо, шведська журналістка Кім Валль, яка працювала над матеріалом про Мадсена, пропала безвісти в серпні 2017 року, після того, як зійшла на борт збудованого ним підводного човні "Наутілус".

Мадсен в ході слідства і на суді давав різні свідчення про те, що сталося. Зокрема, якийсь час він стверджував, що висадив Валль на берег, потім казав, що вона загинула в результаті нещасного випадку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у справі про вбивство журналістки спливли шокуючі відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?