У Києві встановили більше 200 камер з системою розпізнавання облич
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві встановили більше 200 камер з системою розпізнавання облич

У Києві встановили більше 200 камер з системою розпізнавання облич

В даний час в Києві вже встановлено 6 тис. камер відеоспостереження, у тому числі 214 з системою розпізнавання облич.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

Дивлячись на те, що на території Україні взагалі не регламентовано відеоспостереження за громадянами, київська влада підготували власне положення.

"Всього в місті встановлено близько 6 тис. камер, з них 4876 мають функції оглядових, камер з розпізнаванням осіб – 214, з розпізнаванням номерів – 593, ITS камер – 23, хоча все плануємо довести їх кількість до 300",- розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

У метрополітені встановлено 256 відеокамер. "Наразі обладнані камерами вестибюлі, вхідна/вихідна групи і види на ескалатори. Ці камери мають функцію розпізнавання осіб", - зазначив він.

Що стосується законності відеоспостереження за громадянами, Назаров повідомив про те, що в Україні немає законодавства, яке регламентує відеоспостереження.

"Тому за дорученням мера столиці Віталія Кличка ми підготували внутрішнє положення "Про міську систему відеоспостереження". Цей документ завізований в КМДА і переданий на комісії Київської міської ради. 18 квітня відбулося перше засідання комісії з цього питання. Вже є зауваження, виходячи з рішення робочої групи по цьому документу", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кличко заявив, що наступного року в Києві кількість камер відеоспостереження має зрости до 10 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?