Щоденний прийом душа небезпечний для здоров'я - вчені
Категорія
Світ
Дата публікації

Щоденний прийом душа небезпечний для здоров'я - вчені

Щоденний прийом душа небезпечний для здоров'я - вчені
Джерело:  edinstvennaya.ua

Щоденний душ порушує мікробіом шкіри і сприяє зниженню імунітету організму.

З такою несподіваною заявою виступила лікарка Колумбійського університету Елейн Ларсон, яка спеціалізується на інфекційних захворюваннях, передає ONLINE.UA з посиланням на Еdinstvennaya.

За твердженням фахівчині, приймати душ необхідно не частіше ніж один раз на три дні. Такий водний режим сприяє збереженню в шкірі вологи і корисних бактерій, які важливі для підтримки імунітету людини.

Ларсон стверджує, що часте купання під душем не допомагає позбавлятися від бактерій, а тільки змиває запах поту. При цьому вона відзначає, що миючі засоби під час купання, гелі та мила, слід наносити тільки на ті ділянки тіла, які виділяють запах. Це ноги, інтимні зони і пахви.

Ствердження Ларсон про шкоду частого миття під душем підтримав її колега, доцент кафедри дерматології Університету Вашингтона Брендон Мітчелл. Він також вважає, що людині досить митися не більше двох разів в тиждень, щоб залишатися здоровою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені знайшли головний секрет щасливого шлюбу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?