ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді на рівні Європейського Союзу
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді на рівні Європейського Союзу

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії російській пропаганді на рівні Європейського Союзу
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Ради Європи 25 квітня прийняла резолюцію, в якій висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні Європейського Союзу.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Ще одна невеличка перемога. ПАРЄ щойно одноголосно прийняла резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстеження дезінформації і фейків", - повідомив він.

Ар'єв також представив цитату з прийнятої резолюції. "У деяких випадках державні засоби масової інформації були перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті ксенофобії проти меншин та певних груп. Це призводить до відсутності незалежності та низьких етичних стандартів у ряді засобів масової інформації та пояснює дедалі більшу недовіру населення. У зв'язку з цим Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-рахунків у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи "East StratCom", - сказано в резолюції.

ПАРЄ вітає спільну заяву Спеціального доповідача ООН з питань свободи слова та трьох регіональних доповідачів у минулому році про те, що державні суб'єкти не повинні створювати, підтримувати і поширювати дезінформацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ПАРЄ визнала окупацію частини Донбасу Російською Федерацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?