В Україні скасували “вищі навчальні заклади”
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні скасували “вищі навчальні заклади”

В Україні скасували “вищі навчальні заклади”
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України на засіданні 25 квітня 2018 року скасував термін "вищий навчальний заклад" і ухвалив нову назву, привівши нормативні акти у відповідність до закону про освіту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки, передає ONLINE.UA.

"Частину правок до документа зробили для того, щоб технічно привести його у відповідність до нового законодавства. Так, змінено неактуальні терміни, наприклад, термін «вищий навчальний заклад» замінено терміном «заклад вищої освіти», що відповідає Закону «Про освіту»", – заявили в МОНі.

Крім того, Кабмін посилив відповідальність за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання. За подібне порушення тепер не лише відмовлятимуть у присвоєнні звання, а й взагалі позбавлятимуть його.

"Ми маємо розвивати культуру академічної доброчесності у нашому академічному середовищі, посилювати відповідальність за порушення академічної доброчесності. Саме тому в порядку було окремо уточнено, що в разі недотримання вимог законодавства з питань присвоєння вчених звань, зокрема за порушення академічної доброчесності, атестаційна колегія МОН скасовує рішення вченої ради та відмовляє у видачі державного документа про присвоєння вченого звання", - підкреслив заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше У МОЗ повідомили про гучне звільнення в престижному виші Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?