Російські спецслужби планували провокації в Україні на травневі свята
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські спецслужби планували провокації в Україні на травневі свята

Російські спецслужби планували провокації в Україні на травневі свята
Джерело:  online.ua

У Службі безпеки України доповіли, що змогли запобігти провокаціям, які спецслужби РФ через соцмережі планували організувати в окремих містах України.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України, передає ONLINE.UA.

Працівники спецслужб Росії напередодні травневих свят вербували виконавців провокацій у південно-східних регіонах України.

"Співробітники Служби безпеки України виявили та попередили спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж", - сказано у повідомленні.

За останні два місяці затримали двох киян та трьох мешканців Одеської області, які під керівництвом спецслужб РФ вели антиукраїнські спільноти у відомих соцмережах "ВКонтакте" та "Одноклассники".

Відомо, що російські куратори ставили завдання поширювати через зазначені соцмережі повідомлення для розпалювання міжнаціональної ворожнечі і з закликами до протестів.

"За завданням та фінансуванням кураторів з РФ вони мали активно поширювати через підконтрольні групи у соцмережах інформаційні повідомлення, що спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та заклики до організації масових протестних заходів", – заявили у прес-службі СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Спецслужби РФ намагалися вивезти товари військового призначення з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?