Корупція в ПАРЄ: Асамблея ухвалила рішення щодо подальших дій
Категорія
Політика
Дата публікації

Корупція в ПАРЄ: Асамблея ухвалила рішення щодо подальших дій

Корупція в ПАРЄ: Асамблея ухвалила рішення щодо подальших дій

Парламентська асамблея Ради Європи провела термінові дебати щодо звіту Зовнішньої слідчої групи про корупцію.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди" зі Страсбурга, передає ONLINE.UA.

Резолюція з цього приводу здобула підтримку – за неї проголосувало 123 депутати, 9 проти, 10 утрималися.

У відповідності до даного документу, Парламентська асамблея визнає факт системної корупції у її стінах та доручає регламентному комітету розробити зміни до правил Асамблеї.

Окремо затвердили поправку про те, що підкуп та незаконний вплив на депутатів вчиняв не тільки Азербайджан, через який і почалось розслідування.

Резолюція вказує усім національним делегаціям, політичним групам і урядам країн вивчити висновки доповіді та прозвітувати до кінця року про подальші дії щодо усіх учасників скандалу.

Щодо деяких положень точилися суперечки. Частина депутатів виступила проти того, що документ має "тріумфальну тональність" і пом’якшує серйозність цієї проблем.

"Нам нема чому аплодувати. Це (викриття системної корупції) – чорні дні для асамблеї", - заявив Альфред Геєр. Але більшість поправок, які прибирають таку "тріумфальність", були відхилені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з'явилися шокуючі подробиці корупційного скандалу в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?