Це зробила вона: у Києві презентували ілюстровану книгу про видатних українок
Категорія
Культура
Дата публікації

Це зробила вона: у Києві презентували ілюстровану книгу про видатних українок

Це зробила вона: у Києві презентували ілюстровану книгу про видатних українок
Джерело:  online.ua

25 квітня у Києві відбулась презентація книги «Це зробила вона» про 50 талановитих та цілеспрямованих українок, що зробили свій внесок в історію, науку та культуру. Захід відбувся за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин та Видавництва «Видавництво».

«Це зробила вона» - це ілюстрована книга про видатних українок. Перший том видання розповідає про репортерку Софію Яблонську, археологиню Ларису Крушельницьку, плавчиню Яну Клочкову, шахісток Анну і Марію Музичук, письменницю Лесю Українку та багатьох інших українок, історії яких вражають і надихають.

Презентацію відвідали автори та авторки, ілюстратори та ілюстраторки, які взяли участь у створенні книги та небайдужі до проблеми ґендерної нерівності в Україні та світі.

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе виступила зі вступною промовою.

В обговоренні процесу створення книги взяли участь з автори та ілюстратори, серед яких були письменниця Лариса Денисенко, ілюстраторка Євгенія Гайдамака, письменник та журналіст Руслан Горовий, журналістка та ілюстраторка Альона Жук та журналістка Ірина Славінська, яка також виступала у ролі модераторки.

Також у ході обговорення Лілія Омельяненко, співзасновниця Видавництва «Видавництво», анонсувала вихід другого тому книги, який буде мати назву «Це теж зробила вона».

Як вже повідомляв ONLINE.UA, в Києві відкривається третій сезон концертів "На шапку", в якому візьмуть участь талановиті музиканти в рамках проекту підтримки переселенців з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?