Загроза "Північному потоку-2": Меркель та Трамп готуються до переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Загроза "Північному потоку-2": Меркель та Трамп готуються до переговорів

Загроза "Північному потоку-2": Меркель та Трамп готуються до переговорів

У п'ятницю, 27 квітня, канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час візиту до США обговорить із президентом Дональдом Трампом питання будівництва російського газогону "Північний потік-2", над реалізацією якого нависла реальна загроза.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Під час зустрічі у Меркель буде лише 20 хвилин на переговори з Трампом віч-на-віч, півтори години на обід у розширеному складі та півгодини на прес-конференцію.

За інформацією видання, Меркель спробує переконати американського лідера у тому, що залежність Німеччини від російського палива не настільки велика, як вважає Вашингтон.

"Частка російських газових молекул у загальному споживанні цього палива в Німеччині не 60%, як хтось запевняє, а тільки 37%", - заявили радники канцлера НІмеччини.

За словами експертів, наявні на світовому ринку надлишки скрапленого природного газу дозволять за необхідності замінити весь обсяг російського трубопровідного газу, що йде до Німеччини.

В Берліні визнають, що ціни на краплений газ на третину вищі, але підкреслюють, що є ще газ із Норвегії, передбачається - з Азербайджану та декількох родовищ у Середземномор'ї.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Фінляндія прийняла остаточне рішення по російському "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?