"Давайте зустрічатися частіше": Кім Чен Ин перетнув кордон Південної Кореї (відео)
Категорія
Світ
Дата публікації

"Давайте зустрічатися частіше": Кім Чен Ин перетнув кордон Південної Кореї (відео)

"Давайте зустрічатися частіше": Кім Чен Ин перетнув кордон Південної Кореї (відео)

В п'ятницю, 27 квітня, лідер КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї і перетнув кордон країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Це перший візит північнокорейського лідера до Південної Кореї за останні 65 років. Голови двох держав зустрілися у прикордонному селищі під назвою Пханмунджом.

Під час зустрічі політики потиснули руки. Кім Чен Ин назвав нинішню зустріч моментом початку нової історії та доби миру. Взявшись за руки, політики символічно перетнули кордон в північному напрямку і знову повернулися на південнокорейську територію.

"З того моменту, як правитель Кім переступив через демаркаційну лінію, Пханмунджом став символом миру, а не поділу", - заявив президент Південної Кореї.

Це третя зустріч глав корейських держав після закінчення війни в Кореї, але дві попередні - в 2000 і 2007 роках - відбувалися у Пхеньяні.

Представник Південної Кореї повідомив, що під час першого раунду переговорів Мун і Кім "відверто і серйозно говорили про денуклеаризацію Корейського півострова" і перспективу тривалого миру.

"Я приїхав, щоб покласти край конфронтації", - цитував Кім Чен Ина представник лідера Південної Кореї під час брифінгу.

Також глава КНДР запропонував президенту Республіки Корея зустрічатися частіше. "Давайте тепер зустрічатися частіше. Давайте побудуємо бажаний мир", - навів слова Кіма представник південнокорейського лідера.

Лідер КНДР пообіцяв більше не будити президента Мун Чже Іна ракетними запусками і припинити випробування ядерних та балістичних ракет, а також закрити ядерний полігон у Пхунгері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин прийняв історичне рішення по ядерним випробуванням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?