У Європарламенті хочуть розширити санкції проти оточення Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європарламенті хочуть розширити санкції проти оточення Путіна

У Європарламенті хочуть розширити санкції проти оточення Путіна
Джерело:  Укрінформ

Депутати Європарламенту вимагають розширити санкційний список осіб і установ, наближених до президента РФ Путіна.

Як повідомляє кореспондент "Укрінформу" у Брюсселі, про це йдеться у листі 45 депутатів Європарламенту до глав держав та урядів країн-членів і керівництва ЄС, передає ONLINE.UA.

"Ми, депутати Європарламенту, закликаємо вас розширити пакет обмежувальних заходів, які зараз застосовані Євросоюзом проти осіб та установ, пов'язаних з Кремлем", - сказали європарламентарі.

Вони пропонують запровадити більше санкцій у форматі Акту Магнітського щодо бізнесменів і олігархів з Росії, які прикривають відмивання своїх активів на території країн Евросоюзу, допомагають діяльності Путіна, такій як кібератаки, втручання у вибори, поширення пропагандистських новин і відправки найманців в Сирію та Україну.

Усі ті, хто підписав лист, відзначили ефективність економічних санкцій, введених у відповідь на військову агресію Росії проти України.

Однак, вони все ж констатували, що Росія продовжує ігнорувати зобов'язання за мінськими угодами, усіма способами порушує міжнародне право і продовжує окупацію територій інших держав.

У листі нагадується, що саме РФ несе відповідальність за застосування хімічної речовини в британському Солсбері.

Євродепутати впевнені у необхідності синхронізувати санкційний режим з США.

"Отже, ми переконані, що поки кремлівський режим не змінить свою агресивну поведінку, необхідно застосувати додаткові обмежувальні заходи щодо пов'язаних з режимом російських осіб і бізнесу", - підсумували депутати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше У США назвали умови для пом'якшення санкцій проти "друзів" Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?