Дії Путіна в Україні потрібно називати своїми іменами: підсумки переговорів Меркель і Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Дії Путіна в Україні потрібно називати своїми іменами: підсумки переговорів Меркель і Трампа

Дії Путіна в Україні потрібно називати своїми іменами: підсумки переговорів Меркель і Трампа
Джерело:  Укрінформ

У Вашингтоні відбулася зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Дональда Трампа. Основною темою переговорів була Росія та її дії в Україні і в Сирії.

Про підсумки переговорів Меркель і Трамп повідомили на спільній прес-конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Лідери Німеччини і США повідомили, що вони обговорювали спільні дії, спрямовані на врегулювання ситуації в Україні і в Сирії. За словами Меркель і Трампа, між США і Німеччиною є велика єдність думок про дії Путіна в цих країнах.

Сторони відзначили, що жодна країна в світі не зацікавлена в поганих відносинах з Москвою, але на тлі виниклих конфліктів, вони не можуть не діяти.

"Ніхто не зацікавлений в тому, щоб не мати хороші відносини з Росією, але там, де мова заходить про конфлікти, про те, що відбуваються якісь речі, наприклад, в Україні, то речі треба називати своїми іменами, і принцип територіальної незалежністі країни, такий як Україна, вкрай важливий і повинен дотримуватися", - заявила Меркель за підсумками переговорів з Трампом.

Також глави Німеччини і США обговорювали санкції проти РФ, які були введені в зв'язку з діями Росії в Криму, на сході України і в Сирії. Вона запевнила, що Мінфін США при введенні нових економічних обмежень проти Росії обговорює їх з усіма країнами ЄС

"Якщо будуть в подальшому проблеми, я можу в будь-який момент поговорити про це з президентом",- запевнила Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина хоче відмовити від антиросійських санкцій, так як вони негативно позначаються на всьому бізнесі країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?