Комісія НАТО-Україна: в Польщі запропонували обійти вето Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

Комісія НАТО-Україна: в Польщі запропонували обійти вето Угорщини

Комісія НАТО-Україна: в Польщі запропонували обійти вето Угорщини
Джерело:  Укрінформ

Польська влада запропонувала змінити формат засідань Україна-НАТО, які заблокувала Угорщина. У МЗС Польщі вважають, що потрібно знайти можливість зустрічей між Києвом і Брюсселем у "менш формальному форматі".

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч після зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі, передає ONLINE.UА з посиланням на Укрінформ.

"Ми знайдемо вихід, інший, менш формальний формат, щоб українці могли брати участь в засіданнях",- вважає Чапутовіч.

Слід зазначити, що Угорщина вже втретє заблокувала проведення засідання Україна-НАТО на рівні міністрів. Причиною тому стали претензії угорських властей через український закон про освіту в мовному розділі.

Угорщина наполягає на тому, щоб Київ змінив цей закон, пригрозивши у всьому перешкоджати Україні на міжнародній арені. Будапешт вимагає повернути право представникам угорської нацменшини здобувати освіту в Україні на рідній мові, а не на українській, що передбачено новим законом про освіту.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Угорщина виступила з новими звинувачення на адресу України через пропозицію Порошенка ввести санкції проти українців з подвійним громадянством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?