Введення миротворців ООН на Донбас: в Кабміні зробили невтішний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Введення миротворців ООН на Донбас: в Кабміні зробили невтішний прогноз

Введення миротворців ООН на Донбас: в Кабміні зробили невтішний прогноз
Джерело:  УНН

Миротворча місія ООН на Донбасі не зможе початися до кінця 2018 року.

Такий невтішний прогноз зробила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UА з посиланням на УНН.

Вона зазначила, що для прийняття рішення про введення миротворців ООН на Донбас необхідно більше часу, ніж півроку. Тільки з цієї причини ввести миротворчу місію протягом декількох місяців не вийде.

"Я не бачу, яким чином ми могли б мати миротворців в Донбасі до кінця цього року. Чисто через те, що прийняття рішення про операцію триває протягом півроку. Тому розмови про те, що миротворці можуть зайти протягом декількох місяців, передчасні", - пояснила Климпуш-Цинцадзе.

Слід зазначити, що раніше міністр оорони Степан Полторак повідомляв, що миротворчий контингент ООН на Донбасі буде складатися з 10-40 тисяч осіб. Київ наполягає на тому, що місія ООН повинна розміститися по всій території Донбасу аж до російсько-українського кордону, проти чого категорично виступає Москва.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворча місія ООН на окупованому Донбасі буде відрізнятися за форматом від всіх інших.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?