В Україні введено в обіг нові монети номіналом 1 і 2 гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні введено в обіг нові монети номіналом 1 і 2 гривні

В Україні введено в обіг нові монети номіналом 1 і 2 гривні
Джерело:  online.ua

З 27 квітня НБУ припинив друк банкнот номіналом 1 і 2 гривні. Поряд з цим в Україні запроваджено в обіг монети відповідного номіналу.

Фото і відео нових гривневих монет були опубліковані прес-службою НБУ, передає ONLINE.UА.

Директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко повідомив, що з 27 квітня нові монети номіналом 1 і 2 гривні є дійсним платіжним засобом. Він уточнив, що паперові банкноти такого ж номіналу вилучатися з обігу не будуть.

На сьогоднішній день в Україні випущено 7 млн штук монет номіналом 1 і 2 гривні. Їх розподілили між банками, які в свою чергу забезпечать ними українців. Всього в 2018 році планується замінити близько 300 млн банкнот відповідними монетами.

Вага нової монети номіналом 1 гривня становить всього 3,3 грама, номіналом 2 гривні - 4 грами. Для порівняння, гривніва монета старого зразка важить в два рази більше - 6,8 грама.

Слід зазначити, що в 2019 році НБУ планує замінити в Україні банкноти номіналом 5 і 10 гривень на відповідні монети.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в НБУ назвали причини заміни дрібних паперових грошей монетами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?