Фантастичні кадри: в ESA показали перше кольорове фото з Марса
Категорія
Технології
Дата публікації

Фантастичні кадри: в ESA показали перше кольорове фото з Марса

Фантастичні кадри: в ESA показали перше кольорове фото з Марса

Космічний апарат Trace Gas Orbiter вперше передав на Землю кольорові фото з Марса. На фантастичних кадрах відображена ділянку кратера Королева.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на офіційний сайт Європейського космічного агентства.

Вчені повідомили, що зонд Trace Gas Orbiter в рамках місії "ЕкзоМарс" був виведений на орбіту в 2016 році. Його основне завдання полягає в дослідженні атмосфери Марса і пошуку газів, які можуть свідчити про існування життя на Червоній планеті.

На першому знімку, надісланому Trace Gas Orbiter на Землю 15 квітня, показана ділянка величезного марсіанського кратера під назвою Королева, протяжність якого становить 85 км. Опублікований знімок вчені склали з трьох кадрів, які були зроблені на висоті 400 км на рівнем марсіанської поверхні. Світлими плямами на ньому показані покриті величезним шаром льоду ділянки.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в NASA показали нове відео з невловимими астероїдами в Сонячній системі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?