В Україні по-новому почали призначати субсидію: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні по-новому почали призначати субсидію: з'явилися подробиці

В Україні по-новому почали призначати субсидію: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

З 1 травня в Україні змінилися правила призначення субсидій. Відтепер на державні пільги на оплату комунальних послуг не зможуть розраховувати українці, які мають велику житлову площу і приховані доходи.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Департаменту інформації і комунікацій Кабміну.

Повідомляється, що ті українці, які мають атомобіль, якому менше 5 років, також не зможуть отримати субсидію. Відмовлено в державній пільги буде також тим громадянам, площа квартир яких перевищує 120 квадратних метрів і будинків з площею 200 квадратних метрів.

Також в новій декларації про доходи при оформленні субсидії з'явиться нова графа - "інші доходи". Там потрібно буде вказувати доходи від здачі в оренду майна, наприклад, квартири або будинку.

Працездатним безробітним українцям, які претендують на субсидію, але не перебувають на обліку в центрі зайнятості, органи соцзахисту відтепер будуть автоматично нараховувати дохід в розмірі трьох прожиткових мінімумів, тобто 5286 гривень. Таким чином держава позбавить можливості оформляти субсидії тим, хто працює без офіційного працевлаштування в Україні або за кордоном.

Крім цього, з 1 травня 2018 року в Україні змінена соціальна норма на газове опалення. Її наблизили до реальних обсягів споживання - до 4,5 кубометрів на 1 квадратний метр площаді.По електроживленню також змінилися норми - 30 кіловат-годин на 1 квадратний метр площі.

Слід зазначити, що нововведення при оформленні субсидій запроваджені також і для внутрішньо переміщених осіб. Їм тепер можна оформляти пільги на оплату комунальних послуг без договору на оренду житла. Достатньо всього заяви, в якої треба вказати склад домогосподарства.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні ввели новий розрахунок пенсій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?