Командування ООС вводить "особливий порядок" на Донбасі: нові правила
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС вводить "особливий порядок" на Донбасі: нові правила

Командування ООС вводить "особливий порядок" на Донбасі: нові правила
Джерело:  online.ua

З 30 квітня на Донбасі завершується АТО і вводиться Операція об'єднаних сил, яка передбачає запровадження "особливого" порядку на сході України. Нові правила, які будуть діяти на Донбасі, оприлюднило Міноборони України.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на офіційний сайт українського оборонного відомства.

З початком ООС всі підконтрольні райони Донецької і Луганської області будуть поділені на зони, в яких буде введений трирівневий режим перебування. Зокрема буде виділена зона безпеки і кордон ізоляції, в'їзд і виїзд з території яких буде контролювати пропускна система.

"Особливий порядок" на Донбасі також наділяє певними повноваженнями українських військових, необхідних для здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії в Донецькій і Луганській областях.

Бійцям ЗСУ дозволять:

- застосовувати зброю щодо осіб, які відмовляються виконувати їх вимоги або намагаються несанкціоновано проникнути в район здійснення заходів, спрямованих на забезпечення національної безпеки і стримування російської агресії на Донбасі,
- затримувати осіб і доставляти їх в органи Нацполіціі,
- перевіряти у громадян документи, що посвідчують особу та затримувати їх в разі їх відсутності,
- здійснювати особистий огляд громадян та їхніх речей,
- тимчасово обмежувати або забороняти рух транспортних засобів і пішоходів на вулицях і дорогах,
- при необхідністі входити в житлові приміщення громадян,
- використовувати з службеной метою засоби зв'язку і транспортні засоби громадян.

Також "особливий порядок" на Донбасі дозволяє військовим створювати райони обмеженого і забороненого доступу, після чого в'їзд в ці зони буде регламентувати пропускна система.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що контакт з бойовиками після введення ООС буде проходити тільки "на мові військової сили".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?