Помер малюк Альфі Еванс, якому суд відмовив у праві на життя
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер малюк Альфі Еванс, якому суд відмовив у праві на життя

Помер малюк Альфі Еванс, якому суд відмовив у праві на життя
Джерело:  online.ua

У Ліверпулі 28 квітня помер малюк Альфі Еванс, за життя якого в судах батьки боролися майже два роки. Тиждень тому за рішенням суду його відключили від апарату штучного дихання, після чого малюк помер через п'ять днів, так і не доживши до дня народження - 9 травня Альфі Евансу мало виповнитися два роки.

Про смерть малюка повідомили убиті горем батьки в соцмережах, передає ONLINE.UА.

Альфі Еванс знаходився в комі з грудня 2016 року через важке неврологічне захворювання, яке викликало серйозне пошкодження головного мозку. Лікарі ліверпульського госпіталю були впевнені, що вилікувати хлопчика неможливо, у зв'язку з чим наполягали на відключенні дитини від апарату життєзабезпечення.

Але батьки відмовлялися визнавати, що хвороба сина невиліковна. У клініці Італії їм погодилися допомогти в лікуванні дитини, але суд Британії заборонив перевозити Альфі Еванса за кордон в іншу лікарню, так як це "не відповідає інтересам малюка".

Батьки малюка звернулися в Європейський суд з прав людини, але там залишили в силі рішення Верховного суду Лондона про відключення Альфі Еванса від апарату штучного дихання. 24 квітня в Лондоні відбулося нове слухання у даній справі - суддя залишила без уваги твердження адвокатів батьків малюка і постановила протягом 20 годин відключити дитину від апарату.

Після цього Альфі Еванс зміг самостійно дихати, але лише п'ять днів. Жителі Ліверпуля шоковані рішенням суду. Вони масово співчувають горю батьків Альфі Еванса і несуть квіти та іграшки до госпіталю. Персонал клініки Ліверпуля також висловлює співчуття рідним малюка.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше суд Києва прийняв рішення по горе-матері, яка кинула своїх дітей без нагляду, внаслідок чого загинув однорічний хлопчик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?