Україна завжди буде морською державою: Порошенко і Гройсман привітали моряків зі 100-річчям ВМФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна завжди буде морською державою: Порошенко і Гройсман привітали моряків зі 100-річчям ВМФ

Україна завжди буде морською державою: Порошенко і Гройсман привітали моряків зі 100-річчям ВМФ
Джерело:  online.ua

29 квітня 2018 року минає 100 років від дня заснування Військово-морського флоту України. З цим святом українських моряків привітали перші особи країни - президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Слова привітань вони написали на своїх сторінках в соцмережах, передає ONLINE.UА.

У своєму привітанні Порошенко зазначив дії української армії, завдяки яким у 1918 році було досягнуто падіння більшовицького режиму в Криму, а над більшістю кораблів Чорноморського флоту в Севастополі було піднято синьо-жовтий прапор. Також український глава опублікував намальоване фото, як на одному з кораблів Чорноморського флоту проходить офіційна церемонія підняття українського прапора.

Гройсман в свою чергу нагадав, що для України має історичне значення придушення навали більшовицьких військ.

"Це означає, що Україна як суверенна і незалежна держава завжди буде морською державою зі своїми Військово-морськими силами і флотськими традиціями, які в нашій історії сягають корінням ще в часи княжої та козацько-гетьманської доби", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Він також згадав сьогоднішню окупацію Криму Росією. Він назвав дії Москви ганебної акцією, в ході якої російські війська вторглися на територію півострова без розпізнавальних знаків.

"І цей акт підступного нападу, який детально розроблявся на вищому рівні керівництва Російської Федерації, в новітній історії Європи нагадує лише підступний напад гітлерівських військ на Польщу в 1939 році. Моральний тиск, шантаж, погрози розстрілами, викрадення українських офіцерів і залякування їх сімей, блокування наших кораблів і їх команд, штурми військових частин на півострові - це далеко не всі методи держави-терориста, яка кинула виклик нашій державності. В результаті кримської кризи український флот втратив ряд кораблів, основні військово-морські бази та інфраструктуру", - додав Гройсман.

Але український прем'єр впевнений, що вже в недалекому майбутньому український прапор, як і в 1918 році, знову буде піднято в українському Криму і над тимчасово недоступними військово-морськими базами.

З нагоди 100-річчя від дня заснування Військово-морського флоту України національний інститут пам'яті презентував в мережі вражаюче відео. Цей ролик нагадав українцям про важливу історичну подію в історії українського флоту.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в мережі показали, на що Росія перетворила українські кораблі в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?