Названо десять найбільш корисних продуктів в світі
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо десять найбільш корисних продуктів в світі

Названо десять найбільш корисних продуктів в світі
Джерело:  Ukrhealth

Фахівці європейської асоціації дієтологів і гастроентерологів назвали найкорисніші в світі продукти, які благотворно впливають на організм чеовека. В ТОП-10 вони включили ті продукти харчування, які найбільше містять мікроелементів і максимально засвоюються організмом.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Ukrhealth.

Лідером у списку самих корисних продуктів виявилися помідори. Ці овочі обладають потужними антираковими властивостями і корисні для серця. Крім цього помідори містять велику кількість клітковини, калію і актіоксідантів, які безцінні для краси і молодості.

На другому місці розташовується вівсяна крупа. Вона надає благотворний вплив на систему травлення організму, а також здатна нормалізувати кров'яний тиск.

Третіми у списку найкорисніших продуктів знаходиться ківі. Вони корисні для гіпертоніків і людей, що мають проблеми з суглобами. Також дані плоди багаті жирними кислотами омега-3 і вітамінами А, С, Е, корисними для шкіри і волосся.

Четверте місце в списку зайняв виноград. Його ягоди здатні надавати сильну протидію появі ракових пухлин, а також запобігають утворенню тромбів.

На п'яте місце в ТОПі фахівці помістили рибу і морепродукти. Вони рекомендують вживати їх не рідше двох разів на тиждень, так як ці продукти незамінні для здоров'я серця і судин.

На шостому і сьомому місці в рейтингу найкорисніших продуктів розмістилися броколі і авокадо. Вони вважаються одними з кращих борців з онкологією. Також дані продукти сприяють очищенню організму від бактерій і зміцненню судин.

На восьмому місці в списку експерти помістили листові салати і зелень, які є хорошим джерелом великої кількості вітамінів і мінералів. На передостанньому дев'ятому місці в ТОПі виявився часник.

Десяте місце в списку найбільш корисних продуктів медики віддали льняному маслу. Воно є відмінним засобом для очищення печінки, а також містить безліч корисних жирних кислот, причому в більшій кількості, ніж риба.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що вчені назвали несподівану ознаку високого інтелекту людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?