Спалені авто та сотні арештованих: у Парижі спалахнули заворушення
Категорія
Світ
Дата публікації

Спалені авто та сотні арештованих: у Парижі спалахнули заворушення

Спалені авто та сотні арештованих: у Парижі спалахнули заворушення
Джерело:  BBC

Поліція арештувала близько 200 демонстрантів, які розбивали вітрини та підпалювали машини під час першотравневих протестів у Парижі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Ультраліві анархістські угрупування, більш відомі під назвою "Чорний блок", приєдналися до мирного мітингу проти трудових реформ державного сектору президента Еммануеля Макрона.

Поліція заявила, що понад тисяча протестувальників у масках взяли участь у демонстрації профспілок 1 травня. До протестувальників застосували сльозогінний газ та водомети.

Чотири людини, включаючи одного поліцейського, отримали легкі поранення.

Протестувальники в чорному одязі намагалися зупинити мирну демонстрацію, а потім почали розбивати вітрини та підпалили McDonald's біля станції Аустерліц. Спалахнуло також багато авто.

Речник уряду Бенджамін Гріво не став приховувати своє відношення до учасників акції, які приховували обличчя.  "Коли у вас є щирі переконання, ви демонструєте своє обличчя без маски. Ті, хто носять капюшон є ворогами демократії", - сказав він.

Профспілки невдоволені реформами президента Еммануеля Макрона. Персонал залізничного транспорту розпочав загальнонаціональний страйк через заплановану перевірку державної залізниці.

До страйку приєдналися і десятки тисяч вчителів, медиків та багатьох працівників інших сфер. Президент заявив, що не відмовиться від перевірок.

Профспілки оголосили, що серед мирних протестувальників на демонстрації 1 травня було більше 55 тис. людей. Поліція повідомляє про 20 тис..

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через протести в Єревані майже повністю припинено рух.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?