Суд ЄС відхилив позов "Нафтогазу" проти Європейської комісії
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд ЄС відхилив позов "Нафтогазу" проти Європейської комісії

Суд ЄС відхилив позов "Нафтогазу" проти Європейської комісії
Джерело:  online.ua

Європейський суд відхилив позови холдингу "Нафтогаз України" і польської компанії PGNiG, в яких вони оскаржили рішення ЄК про надання російському газовому монополісту "Газпрому" розширеного доступу до газопроводу OPAL.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу", передає ONLINE.UA.

"Загальний суд ЄС 9 березня 2018 року відхилив з причин неприйнятності позов проти Європейської комісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року. Суд дійшов висновку, що, окрім іншого, рішення ЄК щодо звільнення газопроводу OPAL від дії деяких норм Третього енергопакету не було остаточним, а підлягало імплементації на національному рівні, і тому не підлягає оскарженню в цьому суді",- повідомили у холдингу.

У прес-службі зазначили, що остаточне рішення ухвалювалося енергетичним регулятором Німеччини.

Нагадаємо, наприкінці березня минулого року "Нафтогаз" подав позов до Загального суду Європейського суду справедливості, заявивши про необхідність скасувати рішення Єврокомісії про розширений доступ компанії "Газпром" до газопроводу OPAL.

"Нафтогаз" вважає, що ухвалення даного рішення без консультацій з Україною порушує статтю 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, крім того воно суперечить Директиві ЄС 2009/73.

За даними держхолдингу, рішення Єврокомісії призведе до фінансових втрат нашої країни як одного з ключових транзитерів газу до Європи в розмірі більше 290-320 млн дол на рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  "Нафтогаз" назвав умови для розриву контрактів з "Газпромом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?